2013. március 19., kedd

2013-as Visegrádi Jodo Tábor

Egy újabb március, egy újabb jodo tábor Cook senseijel.
Meglepően kevés kihon után (Nishiumi sensei után minden kevés... :) ) átmentünk a katákon 11-ig. Mindig van valami új, kis módosítás, kis csiszolnivaló bennük.
Nehéz életet tenni bele.

A tábor végén, a vizsgák után koryuztunk kicsit Zolival és Cook sensei is beszállt javítgatni kicsit. Kellene otthonra koryu jodo tábor :)

Tanultam Háberrel és Zolival egy új chudan katát és finomítottuk az omote extráit. Jó móka volt, kár hogy nem tartott még pár napig.



2 megjegyzés:

  1. A visegrádi tábor mindig kicsit más. Idén, mert az utolsó pillanatban estünk be, kölcsön eszközökkel gyakoroltunk és a társaság egy része elköltözött.

    Ráadásul mókás beszámolót írni, elvégre a blog olvasóközönségének zöme jelen volt, szóval ez most rövid lesz, de nem az impulzusok hiánya miatt. Úgyhogy most nekem ez kimarad, csak megismétlem a hivatalos beszámolót: "Múlt hétvégén ismét megrendezésre került Visegrádon dojo-nk éves jodo tábora. Mint mindig, most is hatalmas élmény volt a résztvevőknek (aki nem ért egyet, bokán rúgom). A tábort a hagyományoknak megfelelően Cook sensei vezette és közel harminc résztvevője volt. Az első nap délelőttjén kihonokat gyakoroltunk egyedül, majd párban. Délutántól pedig elkezdtünk ZNKR katákkal foglalkozni. Az alapos magyarázatok ellenére, erős tempóban haladtunk, így első nap legyűrtük a katák felét. A napot a szokásos sayonara parti zárta, amely lehetőséget adott beszélgetni Cook senseijel, klubtársakkal, hazai és külföldi jodokákkal. Második nap a szeminárium ebédig tartott és a tizenegyedik katáig ismételtük át/tanultuk meg a formákat. Délutánra már csak a vizsgák maradtak. Mind a hét vizsgázó sikeresen vette az akadályt, köztük klubtársaink, Erika és Andi, akik ikkyu fokozatot szereztek (juhúúúú!)."

    VálaszTörlés
  2. Nishiumi sensei után, az 500 óév-búcsúztató kihon úgy tűnt, mintha csak egy 5 perces bemelegítés lett volna :)

    VálaszTörlés